A legnagyobb számban a pótkocsival rendelkező tehergépkocsikat, azaz kamionokat ponyvázunk.


Ponyvát készítünk teherszállításra alkalmas közúti járművekhez, illetve bármilyen típusú különleges felépítményre is.

A Dávid Ponyva Reklám Kft. kapcsolatban áll több pótkocsi gyártó céggel is.

Ennek következtében a Kft. által gyártott ponyvák kifogástalanul illeszkednek a kamionok pótkocsijára.

A cégünk egyik legkeresettebb terméke az úgynevezett elhúzható oldalponyva. Az ilyen ponyvának az előnye, hogy megkönnyíti a gyors le- és felrakodást. Kamion oldalán nagy rakfelületet szabadít fel, így az áru egyszerűen elérhető lesz.

A spaniferek kioldását követően, a ponyva könnyen nyithatóvá válik. A kamionok pótkocsiján lévő sínbe illesztett ponyva görgői könnyűszerrel gördülnek.

A függönyponyvák működési mechanizmusa a tolóajtókéhoz hasonló.

  • Első osztályú anyag100%
  • Könnyű kezelhetőség100%
  • Egyedi méret100%
 

Kamionponyva galéria

kamionponyva

 

Részletes információkért,
ajánlatkérésért,
keressen bennünket!

Telefon: +36 24 520 150
E-mail: davidponyva@davidponyva

Oldalponyvák

Ponyváink első osztályúak, melyet cégünk a számla mellé csatolt minőségi tanúsítvánnyal igazol.

XL COD-os oldalponyva

Az oldalponyváink kialakítása megfelel EN12642 szabványnak. Ez a raktér elülső falának, ajtajának és oldalsó falainak a fokozott megerősítésével valósul meg. Az EN12642 egy európai szabvány, amely a jármű ellenállóképességét határozza meg a megadott feltételek mellett. Ez a szabvány az ellenállóképesség három fokozatát, illetve három kritériumát foglalja magába, L, XL és XXL, amely a ponyva „tartóképességét” értékeli.

A Dávid Ponyva Reklám Kft. által gyártott függönyponyva a TÜV NORD KTI Kft. által elvégzett vizsgálatok alapján megfelel az EN 12641-2 szabvány előírásainak. Az XL oldalponyvának a rakomány 30%-át képesnek kell lennie megtartani.

XL COD-os oldalponyva
Az XL minősített ponyva technikai feltételei között szerepel, hogy legalább 20 db Spaniferrel/fix spaniferrel legyen felszerelve az oldalponyva. Ezeknek a 65 centiméterenként elhelyezett ponyvacsatoknak kiváló minőségű rozsdamentes acélból kell készülniük.

A hevedernek több, mint 2000 kg nagyságú erőnek kell ellenállniuk egyenként. Minimum négy vízszintesen húzódó gurtninak kell lennie, a függőleges gurtnik számának pedig értelemszerűen meg kell egyezni a csatok, illetve görgők számával (fent említett 20 darab). A görgők pótkocsi típustól függően eltérnek, rögzítésük az oldalponyván viszont megegyező módon történik megduplázott szegecseléssel és akasztókkal.

Minden elhúzható ponyvaoldal, függönyponyva az alábbi paramétereknek megfelelő anyagból készül, XL -es, illetve normál oldal esetén is:

Az oldalponyvához használt ponyvaanyag erősített, kiváló minőségű. 12×12 a szálsűrűségű, 900g/m2 súlyú, melynek szakítószilárdsága 4000 N/5 cm. A megnövelt szálsűrűség az eltérő gyártástechnológiából adódik. A függönyponyvákban három szövetszál van összefonva, ezért tartása erősebb, mint a normál ponyváké.

A Dávid Ponyva Reklám Kft. oldalponyvái Sioen anyagból készülnek. A belga cég piacvezető a kamionponyva anyaggyártásban, kifogástalan minőséget garantál. Az oldalponyva minden olyan felületen, ahol a pótkocsi vasszerkezetével érintkezik úgynevezett koptatóval van megerősítve. Ez egy plusz réteg ponyvaanyag, ami óvja a textíliát a fémtől.

XXL kódos oldalponyva:

XXL kódos oldal ponyva úgymond az XL –esnek egy megerősített változata. Több hevederrel van ellátva (vízszintes gurtni 5 darab, függőleges 24 darab), valamint több ponyvacsat kerül fel a függönyponyvára. Németországban ügyelnek erre az előírásra a legprecízebben. Az ottani rendőrség, illetve a közlekedés felügyelet – a BAG – egyre szigorúbban ellenőrzi a rakományt. Így azon ügyfeleinknek, akik német területen fuvaroznak fokozottan ajánljuk az XL minősítésű ponyváinkat.

Speciális oldalponyva:

francia feszítős oldalponyva

Létezik olyan oldalponyva is, amely nem spaniferekkel van rögzítve. Ezen oldalponyvák aljában karikák vannak elhelyezve, amelyek illeszkednek a felépítmény fémszerkezetén lévő fülekre. A ponyva nyitása ez esetben a teliponyvák esetében alkalmazott megoldáshoz hasonlít. A görgők szintén sínbe futnak a kamion oldalának tetején. A görgök általában 60 centiméterenként vannak elhelyezve. A füleken keresztül fűzött vámzár zsinór gondoskodik a ponyva biztonságáról. Francia feszítős oldalponyva:

A karikák nem képesek olyan mértékben megfeszíteni a ponyvát, mint a spaniferek. Ennek kiküszöbölése érdekében bújtatókat, illetve francia füleket alkalmazunk. Amennyiben a kamion pótkocsijának magassága állítható, akkor ehhez célszerű olyan ponyvát készíttetni, ami ehhez alkalmazkodik. A bújtatókon keresztülvitt szilikon zsinór a francia fülekbe, illetve a pipa fülekbe akasztva kellő tartást ad a ponyvának. A gumikötél rugalmasságának köszönhető, hogy több magassághoz is idomul a ponyva. oldalponyva, tetőponyva,elhúzható feldobós.

Teliponyva:

Ezen kivitelezési mód a kis teherautók tekintetében igen jellemező, azonban nem ritka, hogy a 13,6 m hosszú pótkocsikat is ponyvák borítják.

Teli ponyvának nevezzük azt a ponyva fajtát, amelyiknél a ponyva egységek nem önálló külön részekből állnak össze. A tető és az oldalak nem egymástól független ponyvadarabok, hanem összetartoznak. Ezeket a ponyvákat nyitási módszerük szerint megkülönböztetjük.

Ezen ponyvák nyitása nem elhúzásos módszerrel történik hanem, az oldalak felhajtásával. Így ezen ponyváink a sofőrbarát kezelhetőség érdekében, könnyebb anyagból készülnek.

Ez minőségi eltérést nem jelent, ezek a ponyváink is Soioen anyagból készülnek. Annak érdekében, hogy a sofőr, vagy a rakodók könnyen ki tudják nyitni a pótkocsi oldalponyváját.

Nyitások lehetnek: gyorsfűzős, vámzáras ponyva

Visszahívjuk!

Töltse ki az űrlapot és mi hívjuk fel Önt!

Ajánlatkérés

Ponyva készítéssel, javítással vagy bármilyen ponyvával kapcsolatos ügyben forduljon hozzánk bizalommal, kérje árajánlatunkat.

Méretek:

Csatolmányok:

Üzenete:

Az ajánlatban kérjük egyértelműen tüntesse fel, hogy:

  • ponyva javítást szeretne
  • vagy ponyva készítést szeretne.

Minél pontosabban írja meg nekünk kérését annál pontosabb ajánlatot tudunk Önnek készíteni.

Amennyiben tudja, kérjük, írja meg a méreteket:
  • hosszúságot
  • szélességet
  • magasságot

E-mailben küldött árajánlatunk tájékoztató jellegű, a legtöbb esetben személyes találkozó vagy telefonos egyeztetés szükséges a pontos árajánlat adásához.

Bármilyen ponyvázással kapcsolatos kérdése van, kérem, hívjon miket!
+36 24 520 150


MINDEN AMI PONYVA!
Ön a feltételeket szabja, mi pedig a ponyváját.