A fuvarozók gyakran kerülnek kiszolgáltatott helyzetbe.


Járműponyva javítás

Felvágták ponyváját?

A fuvarozók gyakran kerülnek kiszolgáltatott helyzetbe a rosszindulatú kíváncsiskodókkal szemben. A tolvajok olykor csak apró vágásokat ejtenek a ponyván, de van, hogy a komplett ponyvaoldalt felvágják. Nem ritka, hogy olyan nagy szakadás kerül a ponyvára, amelyen egy ember is befér. (Ezért ajánljuk Önnek biztonsági ponyvánkat.)

Kisebb szakadások esetén apróbb hegesztéssekkel beforrasztják a lyukakat.

Nagyobb szakadások, vágások esetén ponyva csíkokat, illetve ponyva foltokat hegesztünk a régi, sérült ponyvájára.

A javítások során ügyelünk arra, hogy az eredeti ponyvához színben leginkább igazodjunk.

Esztétikus és tartós megoldást biztosítunk.

Megtépázta az időjárás?

Szélvihar, eső nem éppen kedvező. A tetőponyvák és az oldalak is felszakadhatnak az erős viharos szélben. Tetőponyva csatok, szegecsek újra rögzítését is vállaljuk.

Tetőponyvák szakadt sarok részeit és egyéb nehezen elérhető részeit is javítjuk.

Faágak okozta karcolásokat, vágásokat, sérüléseket is javítunk. Hegesztéseink vízállóak és jóval erősebbek, mint a varrásos eljárások a szövet ponyvák esetében.

A viharos szélben a nagyobb ponyvák gyakran vitorlaként viselkednek. A hirtelen erős terhelés következtében a ponyvába rögzített karikák kiszakadhatnak. A szakadt részt ponyva folttal, megfelelő méretű ponyva anyaggal tudjuk javítani. A roncsolódott karikát tudjuk cserélni.

 

Ponyva javítás galéria

ponyva javítás

 

Részletes információkért,
ajánlatkérésért,
keressen bennünket!

Telefon: +36 24 520 150
E-mail: davidponyva@davidponyva


 
  • Tartós javítás100%
  • Esztétikus megjelenés100%
  • Erős, vízálló megoldások100%

További ponyva javítási munkák

Ponyvája balesetet szenvedett?
Roncsolódott a vasszerkezete a járművének? Lakatosaink helyrehozzák. Sérültek a fülek vagy a ponyvafeszítő rúd? Aggodalomra semmi ok, cseréljük, javítjuk.
Elázik a rakománya?

Az erős UV sugárzás sokszor apró, gombostűnyi lyukakat éget a tetőponyvában, melyeken keresztül az esővíz könnyen átfolyik és kárt tesz az értékes rakományban. Amennyiben a tető nem öregedett még teljesen el és kellő mennyiségű PVC-t tartalmaz, akkor természetesen ezekre részekre is tudunk foltot hegeszteni.

Van lehetőség tető sapkázására is, ami a roncsolódott tetőponyvára történő új tetőponyva réteg felhelyezését jelenti. Ez a megoldás csak teliponyváknál lehetséges.

Amennyiben a tetőponyváról a nap, az UV sugárzás már leégette a PVC anyagot és csak a nyers, lyukacsos szövet van a tetőszerkezeten, akkor nincs más lehetőségünk, mint a teljes tetőponyvát lecserélni.

Fennakadt egy felüljárón?

Gyakori baleset, hogy komoly sérülést okoz a ponyván és nem ritkán a vasszerkezeten is egy híd, vagy egy felüljáró. Bizonyos esetekben a tetőponyva foltozással, hegesztéssel javítható.

A vasszerkezetek sérülését lakatosaink javítják, akik több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Lakatosaink képesek az eldeformálódott szerkezeteket javítani.

Amennyiben a roncsolódás olyan mértékű, hogy azt már javítani nem lehet, abban az esetben cserét szoktunk javasolni.

A legtöbb esetben teljesen fölösleges magát nagyobb költségekbe verni, hiszen sokkal kifizetődőbb egy javítás, mint a teljesen új ponyva legyártása.

Szakértő kollégáink a megrendelést követően felmérik a kárt és azt a megoldást választják, ami Önnek a lehető legkisebb anyagi ráfordítást jelenti.

Sajnos néhány esetben a ponyva olyan mértékű roncsolódást szenved el, hogy nincs más lehetőségünk, mint cserélni azt. Ponyvájának sérüléseit általában pár óra alatt orvosoljuk. A szakadt ponyva nem jelent számunkra gondot, a nehezen elérhető helyeken kézi hegesztőt alkalmazunk.

Görgő csere?

A görgők cseréje az időigényesebb ponyvajavítási munkafolyamatok közé tartozik. Amennyiben roncsolódott görgőit szeretné cseréltetni, mert azok akadnak az oldalponyva elhúzása során, akkor ez teljes görgősor csere esetén 4-5 órát is igénybe vehet.

Ezen munkafolyamathoz szükséges általában a teljes oldalt levenni, illetve újra feltenni.

Gyorsabb javításra lehet számítani abban az esetben, ha a sérült görgők az oldal elején vagy hátulján helyezkednek el.

Görgő csere esetén célszerű az előzetes bejelentkezés, mert abban az esetben cégünk segít olyan időpontra ütemezni a javítást, hogy minél kevesebb legyen a várakozási idő.

Vámzár zsinór vég felütés

Szinte mindennapos eset cégünknél az elroncsolódott vámzár végek cseréje. A vámzár végek a gyakori használat miatt gyorsan amortizálódnak.

Az apró ponyva szerelék, mivel csapadékos időjárásnak vannak kitéve, gyakran berozsdásodnak és így könnyebben amortizálódnak. A vámzár vég felütést sokszor javítási soron kívül is vállaljuk.

Vámzár véget és vámzár zsinórt is értékesítünk. Vámzár zsinór vásárlás során gyakori probléma, hogy az ügyfél nem tájékozódik arról, hogy milyen vastag és hosszú vámzár zsinórra van szüksége.

Az alábbi információkkal szeretnénk segíteni a vásárlóinkat.
Spaniferes ponyva esetén vékony vámzár zsinórt (6 mm) szoktunk ajánlani.
13,6 m hosszú pótkocsi esetén 34 m hosszú vagy 40 m hosszú.
40 m hosszú vámzár zsinór, akkor szükséges, ha a pótkocsi elejénél a zsinór fel van vezetve a mellfalnál.
34 m hosszú akkor szükséges, ha pótkocsi alsó részénél van körbe vezetve.
Karikás aljú ponyva esetén vastag vámzár zsinórt (8 mm) szoktunk ajánlani.

Sapkázás

Tetőponyvája átereszti a vizet? Fél, hogy az értéke áru elázik? Már csak napsütésben mer fuvart vállalni?

Teli ponyva esetén nincs lehetőség tető cserére, de felújításra van. Nem szeretné lecserélni teljes ponyváját, ha az csak a felső részén sérült meg?

Kérje szakértőnk tanácsát. Amennyiben a ponyvája felső része nagy felületen sérült, célszerű fölé egy új védő ponyva réteget képezni. Ezzel a megoldással a beázás garantáltan megszűnik. Az esetek többségében ez a javítás kevesebb, mint 100 000 Ft-ból megoldható.

Ez az összeg töredéke a beázásokkal okozható károknak. Ne kockáztasson, kérje árajánlatunkat! Spóroljon velünk!

Vasszerkezetek készítése és javítása

Nagy tapasztalattal rendelkezünk a vasszerkezetek készítésében és javításban.

A különböző ponyva felépítmények vázain a lakatosaink munkálkodnak. Mobilgarázsok, sátrak, pavilonok, napellenzők, kamionok, pótkocsik ponyváinak stabilitása a vasszerkezetek milyenségén múlik, ezért szakembereink a legnagyobb odafigyeléssel dolgoznak ezeken.

Visszahívjuk!

Töltse ki az űrlapot és mi hívjuk fel Önt!

  Elfogadom és megértettem az Adatkezelési tájékoztatóban szereplő információkat

  Ajánlatkérés

  Ponyva készítéssel, javítással vagy bármilyen ponyvával kapcsolatos ügyben forduljon hozzánk bizalommal, kérje árajánlatunkat.

  Az ajánlatban kérjük egyértelműen tüntesse fel, hogy:

  • ponyva javítást szeretne
  • vagy ponyva készítést szeretne.

  Minél pontosabban írja meg nekünk kérését annál pontosabb ajánlatot tudunk Önnek készíteni.

  Amennyiben tudja, kérjük, írja meg a méreteket:
  • hosszúságot
  • szélességet
  • magasságot

  E-mailben küldött árajánlatunk tájékoztató jellegű, a legtöbb esetben személyes találkozó vagy telefonos egyeztetés szükséges a pontos árajánlat adásához.

  Bármilyen ponyvázással kapcsolatos kérdése van, kérem, hívjon miket!
  +36 24 520 150

   Méretek:   Csatolmányok:   Üzenete:   Elfogadom és megértettem az Adatkezelési tájékoztatóban szereplő információkat   Takaró és jármű ponyvák

   PONYVA JAVÍTÁS


   MINDEN AMI PONYVA!
   Ön a feltételeket szabja, mi pedig a ponyváját.