A legnagyobb számban a pótkocsival rendelkező tehergépkocsikat, azaz kamionokat ponyvázunk.


Ponyvát készítünk teherszállításra alkalmas közúti járművekhez, illetve bármilyen típusú különleges felépítményre is.

A Dávid Ponyva Reklám Kft. kapcsolatban áll több pótkocsi gyártó céggel is.

Ennek következtében a Kft. által gyártott ponyvák kifogástalanul illeszkednek a kamionok pótkocsijára.

A cégünk egyik legkeresettebb terméke az úgynevezett elhúzható oldalponyva. Az ilyen ponyvának az előnye, hogy megkönnyíti a gyors le- és felrakodást. Kamion oldalán nagy rakfelületet szabadít fel, így az áru egyszerűen elérhető lesz.

A spaniferek kioldását követően, a ponyva könnyen nyithatóvá válik. A kamionok pótkocsiján lévő sínbe illesztett ponyva görgői könnyűszerrel gördülnek.

A függönyponyvák működési mechanizmusa a tolóajtókéhoz hasonló.

  • Első osztályú anyag100%
  • Könnyű kezelhetőség100%
  • Egyedi méret100%
 

Kamionponyva galéria


 

Részletes információkért,
ajánlatkérésért,
keressen bennünket!

Telefon: +36 24 520 150
E-mail: davidponyva@davidponyva

Oldalponyvák

XL COD-os oldalponyva

Az oldalponyváink kialakítása megfelel EN12642 szabványnak. Ez a raktér elülső falának, ajtajának és oldalsó falainak a fokozott megerősítésével valósul meg. Az EN12642 egy európai szabvány, amely a jármű ellenállóképességét határozza meg a megadott feltételek mellett. Ez a szabvány az ellenállóképesség három fokozatát, illetve három kritériumát foglalja magába, L, XL és XXL, amely a ponyva „tartóképességét” értékeli.

A Dávid Ponyva Reklám Kft. által gyártott függönyponyva a TÜV NORD KTI Kft. által elvégzett vizsgálatok alapján megfelel az EN 12641-2 szabvány előírásainak. Az XL oldalponyvának a rakomány 30%-át képesnek kell lennie megtartani.

XL COD-os oldalponyva
Az XL minősített ponyva technikai feltételei között szerepel, hogy legalább 20 db Spaniferrel/fix spaniferrel legyen felszerelve az oldalponyva. Ezeknek a 65 centiméterenként elhelyezett ponyvacsatoknak kiváló minőségű rozsdamentes acélból kell készülniük.

A hevedernek több, mint 2000 kg nagyságú erőnek kell ellenállniuk egyenként. Minimum négy vízszintesen húzódó gurtninak kell lennie, a függőleges gurtnik számának pedig értelemszerűen meg kell egyezni a csatok, illetve görgők számával (fent említett 20 darab). A görgők pótkocsi típustól függően eltérnek, rögzítésük az oldalponyván viszont megegyező módon történik megduplázott szegecseléssel és akasztókkal.

Minden elhúzható ponyvaoldal, függönyponyva az alábbi paramétereknek megfelelő anyagból készül, XL -es, illetve normál oldal esetén is:

Az oldalponyvához használt ponyvaanyag erősített, kiváló minőségű. 12×12 a szálsűrűségű, 900g/m2 súlyú, melynek szakítószilárdsága 4000 N/5 cm. A megnövelt szálsűrűség az eltérő gyártástechnológiából adódik. A függönyponyvákban három szövetszál van összefonva, ezért tartása erősebb, mint a normál ponyváké.

A Dávid Ponyva Reklám Kft. oldalponyvái Sioen anyagból készülnek. A belga cég piacvezető a kamionponyva anyaggyártásban, kifogástalan minőséget garantál. Az oldalponyva minden olyan felületen, ahol a pótkocsi vasszerkezetével érintkezik úgynevezett koptatóval van megerősítve. Ez egy plusz réteg ponyvaanyag, ami óvja a textíliát a fémtől.

XXL kódos oldalponyva:

XXL kódos oldal ponyva úgymond az XL –esnek egy megerősített változata. Több hevederrel van ellátva (vízszintes gurtni 5 darab, függőleges 24 darab), valamint több ponyvacsat kerül fel a függönyponyvára. Németországban ügyelnek erre az előírásra a legprecízebben. Az ottani rendőrség, illetve a közlekedés felügyelet – a BAG – egyre szigorúbban ellenőrzi a rakományt. Így azon ügyfeleinknek, akik német területen fuvaroznak fokozottan ajánljuk az XL minősítésű ponyváinkat.

Speciális oldalponyva:

francia feszítős oldalponyva

Létezik olyan oldalponyva is, amely nem spaniferekkel van rögzítve. Ezen oldalponyvák aljában karikák vannak elhelyezve, amelyek illeszkednek a felépítmény fémszerkezetén lévő fülekre. A ponyva nyitása ez esetben a teliponyvák esetében alkalmazott megoldáshoz hasonlít. A görgők szintén sínbe futnak a kamion oldalának tetején. A görgök általában 60 centiméterenként vannak elhelyezve. A füleken keresztül fűzött vámzár zsinór gondoskodik a ponyva biztonságáról. Francia feszítős oldalponyva:

A karikák nem képesek olyan mértékben megfeszíteni a ponyvát, mint a spaniferek. Ennek kiküszöbölése érdekében bújtatókat, illetve francia füleket alkalmazunk. Amennyiben a kamion pótkocsijának magassága állítható, akkor ehhez célszerű olyan ponyvát készíttetni, ami ehhez alkalmazkodik. A bújtatókon keresztülvitt szilikon zsinór a francia fülekbe, illetve a pipa fülekbe akasztva kellő tartást ad a ponyvának. A gumikötél rugalmasságának köszönhető, hogy több magassághoz is idomul a ponyva. oldalponyva, tetőponyva,elhúzható feldobós.

Teliponyva:

Ezen kivitelezési mód a kis teherautók tekintetében igen jellemező, azonban nem ritka, hogy a 13,6 m hosszú pótkocsikat is ponyvák borítják.

Teli ponyvának nevezzük azt a ponyva fajtát, amelyiknél a ponyva egységek nem önálló külön részekből állnak össze. A tető és az oldalak nem egymástól független ponyvadarabok, hanem összetartoznak. Ezeket a ponyvákat nyitási módszerük szerint megkülönböztetjük.

Ezen ponyvák nyitása nem elhúzásos módszerrel történik hanem, az oldalak felhajtásával. Így ezen ponyváink a sofőrbarát kezelhetőség érdekében, könnyebb anyagból készülnek.

Ez minőségi eltérést nem jelent, ezek a ponyváink is Soioen anyagból készülnek. Annak érdekében, hogy a sofőr, vagy a rakodók könnyen ki tudják nyitni a pótkocsi oldalponyváját.

Nyitások lehetnek: gyorsfűzős, vámzáras ponyva

Visszahívjuk!

Töltse ki az űrlapot és mi hívjuk fel Önt!

  Elfogadom és megértettem az Adatkezelési tájékoztatóban szereplő információkat

  Ajánlatkérés

  Ponyva készítéssel, javítással vagy bármilyen ponyvával kapcsolatos ügyben forduljon hozzánk bizalommal, kérje árajánlatunkat.

  Az ajánlatban kérjük egyértelműen tüntesse fel, hogy:

  • ponyva javítást szeretne
  • vagy ponyva készítést szeretne.

  Minél pontosabban írja meg nekünk kérését annál pontosabb ajánlatot tudunk Önnek készíteni.

  Amennyiben tudja, kérjük, írja meg a méreteket:
  • hosszúságot
  • szélességet
  • magasságot

  E-mailben küldött árajánlatunk tájékoztató jellegű, a legtöbb esetben személyes találkozó vagy telefonos egyeztetés szükséges a pontos árajánlat adásához.

  Bármilyen ponyvázással kapcsolatos kérdése van, kérem, hívjon miket!
  +36 24 520 150

   Méretek:   Csatolmányok:   Üzenete:   Elfogadom és megértettem az Adatkezelési tájékoztatóban szereplő információkat   MINDEN AMI PONYVA!
   Ön a feltételeket szabja, mi pedig a ponyváját.